Je neuvěřitelné, jak Evropská Unie dokáže zlikvidovat to co fungovalo několik desetiletí jediným zákazem. Jde o galvanické pozinkování tzv. žlutým zinkem, nebo přesněji zinkem v žlutém chromátu. Po zákazu z Evr.unie používat žlutý chromát Vám pozinkovna pozinkuje díly, které jsou pak duhové, převládá barva růžová, což je katastrofa. Viz: foto.
Proto hledám pánové zda nevíte o galvanické zinkovně, která žlutý chromát i přes zákaz EU stále používá (třeba má vyjímku). Díly potřebuji přezinkovat.
Galvanické zinkování
Re: Galvanické zinkování
Tohle,co píšeš je platné již od roku 2003. Podle fotky,co vidím,bych řekl,že je to pouze slabší vrstva Zn. Mám pocit,že oni to dělají v různých tloušťkách.Žlutý chromát dvoumocný,třímocný. Otázka,jestli jen nedošlo k nedorozumnění při zadávání zakázky.
Nevím odkud jsi, ale v Praze ve Vysočanech galvanovna Omega. Je fakt, že občas se jim něco i nepovedlo, ale bez řečí to napravili. Pokud se domluvíš předem, dělají i laboratorní pokovení mini dílů v mini bubnu. To se hodí, aby se nic neztratilo. Jediné co neumí, je černý chromát, to mi dělali v Čakovicích, ale hnal bych je klackem...
- worrycz
- Administrátor fóra
- Kontaktovat uživatele:
Take zvedam ruku pro Omegu - vzdy vstricne jednani a rychle terminy dodani.. A zluty zinek paradni..
Žádné nedorozumění. Prostě galvanické zinkovny tzv. pasivaci, která se jmenovala žlutý chromát s obsahem šestimocného chromu tzv. žlutý zinek přestaly dělat a místo toho se dělá: silnovrstvá pasivace bez obsahu šestimocného chromu (používá se jako náhrada za žlutý chromát).
Několik galvanických zinkoven mi žlutý chromát odmítlo udělat, že se to už nepoužívá a nabídlo pouze ten duhový efekt. Zkusil jsem a hrůza.